Időszakos érintésvédelmi felülvizsgálat Pécs

ÉRINTÉSVÉDELEM ÉS FELÜLVIZSGÁLAT PÉCS

Alapvédelem: Az áramütéses balesetek többféleképpen történhetnek. Egyik esete amikor közvetlenül, vagy szerszámon, segédeszközön keresztül kézzel egy üzemszerűen feszültség alatt álló részt érintünk meg. Nem szigetelő talajon állunk, esetleg más testrészünk földpotenciálon lévő fémrészhez ér. Nemzetközi szabvány szerint ezt „közvetlen érintés”-nek nevezzük. Megakadályozásra szolgáló óvintézkedések a „közvetlen érintés elleni védelmek”( alapvédelem), vagy „áramütés elleni védelmek”-nek nevezett megoldások. Ezek az eljárások az érintést kívánják megakadályozni, az aktív részek szigetelésével, burkolatba zárásával vagy megfelelő (érinthető távolságon kívüli) elhelyezésével.

Hibavédelem: A hibavédelem ("érintésvédelem"), testzárlat következtében a test érintésekor fellépő áramütés elleni védelem. A balesetek nagy része úgy következik be, hogy a balesetet elszenvedő személy a villamos szerkezet test-jét érinti meg, amely meghibásodás miatt feszültség alá kerül. Nemzetközi szabvány szerint ezt „közvetett érintés”-nek nevezzük. Megakadályozásra szolgáló óvintézkedések a „közvetett érintés elleni védelem”-nek nevezett hibavédelem(„érintésvédelem”).

Az érintésvédelem üzemszerűen feszültség alatt nem álló, de meghibásodás esetén feszültség alá kerülő vezető részek érintéséből származó balesetek elkerülésére szolgáló műszaki intézkedések összessége.

Az érvényben lévő 10/2016.(IV.5) NGM rendelet a villamos berendezés üzembe helyezése előtt, és előirt rendszerességgel időszakosan határozza meg az érintésvédelem ellenőrzését:

 • áramvédő kapcsoló: 3 havonta
 • Villamos Műszaki Biztonsági Szabályzat rendelet szerinti lakóépület, kommunális épület és egyéb épület villamos berendezésein hatévente
 • hordozható villamos gépek (ívhegesztő) kéziszerszámok: évente 
 • minden más villamos berendezésen: 3 évente

Érintésvédelmi szakértői tevékenységet, felülvizsgálatokat végzünk!
Keressen bizalommal!


Az érintésvédelmi felülvizsgálat villamos műszeres mérésből áll, és a helyszíni vizsgálat során a látottak alapján minősítjük a villamos berendezéseket, hogy megfelelnek -e az érvényben lévő érintésvédelmi szabványoknak.
Az érintésvédelmi szabványossági felülvizsgálat tartalmazza az érintésvédelmi szerelői ellenőrzést.

Követheti munkásságunk,
készülő és elkészült megbízásainkról
naprakészen tájékoztatjuk látogatóinkat!

Bővebb tájékoztatásért vegye fel a kapcsolatot velünk!

Villanyszereléssel kapcsolatos kérdéseit, kéréseit üzenetben is fogadjuk!

Amennyiben a kapcsolatfelvételi űrlap pontos adatokkal került elküldésre, üzenetére 8 órán belül válaszolunk! 

villanyszerelő Pécs
Szolgáltatások

- Villanyszerelő Pécs -és vonzáskörzete
- Erős -és gyengeáramú
villanyszerelés:
elektromos tervezés,
kivitelezés, karbantartás
- Érintésvédelem -és felülvizsgálat
- Túlfeszültség -és villámvédelem

Adatkezelési tájékoztató
Elérhetőségek
Fe-Do Vill Kft.
 • Székhely:
 • 7761 Kozármisleny,
 • Gerle utca 13/B.
 • Adószám:
 • 29216943-2-02
 • Cégjegyzékszám:
 • 02-09-085856